Se alla enheter Skriv ut text Skriv ut med bilder

Misa Uppsala

Misa Uppsala bedriver arbetsinriktad daglig verksamhet för dig med en intellektuell funktionsnedsättning eller en diagnos inom AST eller inlärningssvårigheter. Vi fokuserar på dina starka sidor och stöttar dig att använda och utveckla dem på en arbetsplats som passar dig.
Två kvinnor och tre män framför ett valv

Kontaktuppgifter

Gamla torget 5, 753 20 Uppsala

TEL: 018 - 12 74 30

E-POST: [email protected]

ENHETSCHEF: Thomas Thelin

E-POST: [email protected]

Vi jobbar tillsammans.

När du börjar på Misa Uppsala får du träffa dina arbetskonsulenter. Tillsammans sätter ni upp mål för vad din tid hos oss ska leda till och vad din verksamhet ska innehålla. De flesta som kommer till oss vill hitta en plats i arbetslivet. Utifrån dina kunskaper, resurser och starka sidor, ska dina arbetskonsulenter hjälpa dig att hitta arbetsplatser med rätt arbetsuppgifter som passar dig. Ni gör tillsammans studiebesök på olika arbetsplatser och du kan prova att praktisera på en eller flera av dem. Vi ger dig det stöd du behöver för att det ska fungera bra.

Supported Employment - individuellt stöd - utifrån dina behov

Vi har förstått att alla har olika erfarenheter och önskemål och därför behöver stöd med olika saker. På Misa har vi inga aktiviteter som man måste göra eller vara med på. De aktiviteter du gör under en vecka ska vara sådana som passar just dig men vi har gärna arbetslivet i fokus. Då passar den metod som vi använder oss av – Supported Employment eller Individuellt stöd i arbete bra. Den går ut på att så fort som möjligt komma ut på en arbetsplats och sedan börja träna och bygga stödet på plats där arbetet faktiskt ska utföras.

Hos oss finns inga ”färdiga” lösningar utan stödet utformas utifrån din specifika situation och dina förutsättningar. Stödet kan se väldigt olika ut för olika personer. Det kan till exempel handla om att utveckla tydliga instruktioner som förenklar dina arbetsuppgifter, eller vara ett socialt stöd som hjälper dig att fungera i kontakten med arbetskamraterna. Tillsammans tar vi reda på vad just du behöver för att det ska fungera för dig på din arbetsplats. Utöver stödet med att hitta en arbetsplats erbjuder vi även kurser och aktiviteter under veckan.

Verkar det här intressant? Hör av dig!

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om hur vi kan arbeta tillsammans för att du ska komma vidare i arbetslivet. Vi kan också boka tid för ett studiebesök hos oss om du vill.

Håll dig uppdaterad om vad som händer hos oss, följ vårt Instagramkonto: @misauppsala

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No users set. Please visit the plugin's settings page to select a user account or add one to the shortcode - user="username".

bakgrund