Misa Västerås

Vill du vara på en arbetsplats som passar dig och dina behov och har svårigheter att på egen hand ta dig fram i arbetslivet? Då kan du kontakta oss på Misa Västerås.

Kontaktuppgifter

Slottsgatan 6 A

722 11 Västerås

Enhetschef: Joacim Gunnarsson
Telefon: 021- 444 03 01
Hitta hit: Karta
021- 444 03 00[email protected]
en grupp kollegor sitter runt ett bord i soffa och stol bakom de en gammal tegelvägg

Tillsammans lyfter vi fram dina kunskaper, resurser och starka sidor

Misa Västerås bedriver arbetsinriktad daglig verksamhet för dig med en intellektuell funktionsnedsättning, en diagnos inom autismspektrum eller för dig som har en förvärvad hjärnskada. Vi fokuserar på dina starka sidor samt stöttar dig att använda och utveckla dem på en arbetsplats som passar dig.

Boka ett studiebesök hos oss!

Vill du träffa oss innan du bestämmer dig för att börja på Misa Västerås? Då är du välkommen att komma på ett studiebesök först. Skriv in dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig.

Så jobbar vi – du styr, vi stöttar

Vad gör du hos oss? IconIcon
När du kommer till Misa Västerås får du träffa dina arbetskonsulenter. Tillsammans sätter ni upp mål för vad du vill ska hända under tiden du är på Misa. De flesta som kommer till oss vill hitta en plats i arbetslivet. Utifrån dina kunskaper, resurser och starka sidor, kommer sedan dina arbetskonsulenter stötta dig att hitta arbetsplatser med arbetsuppgifter som passar dig. De finns också med dig på plats om det behövs, för att se till att allt fungerar. Om ditt långsiktiga mål är anställning eller studier så är det också vårt mål.
Individuellt stöd IconIcon
Alla har olika erfarenheter och önskemål, och behöver därför stöd med olika saker. På Misa har vi inga aktiviteter som man måste göra eller vara med på. De aktiviteter du gör under en vecka ska vara sådana som passar just dig.
Supported Employment IconIcon
Vi använder metoden Supported Employment eller Individuellt stöd i arbete i vår verksamhet. Efter en tids kartläggning så matchar vi dina förmågor och styrkor till en arbetsplats för att sedan börja träna. Vi bygger sen stödet på plats där arbetet utförs.

Misas arbetssätt och metoder.
Kompletterande aktiviteter IconIcon
Vid sidan av vårt fokus på att hitta passande arbetsplatser, har vi också ett antal aktiviteter på Misa. De är för dig som kanske letar efter ny arbetsplats eller som vill varva ditt jobb med aktiviteter tillsammans med andra deltagare. Under veckorna erbjuder vi någon aktivitet och dessa varierar över tid och efter behov. Det kan vara SET-grupp, friluftsgrupp, månadsfika, omvärldsspaning, med mera. Prata med din arbetskonsulent och fråga vad som erbjuds just nu.

Här kan du se vilka aktiviteter eller kurser som är aktuella
fem personer tittar ut genom en dörröppning.

Vår personal

Personalen på Misa Västerås har många års erfarenhet av både LSS- daglig verksamhet samt från en rad olika arbetsmarknadsåtgärder via Arbetsförmedlingen som har inneburit Jobbcoachning med mera. Alla medarbetare hos oss är högskoleutbildade! Vi är arbetsterapeuter, beteendevetare, personalvetare och en fritidspedagog. Våra skilda utbildningar och erfarenheter ger oss en bred kompetens inom flera områden. Alla vi brinner verkligen för att stötta personer ut i arbetslivet!

Följ oss på Instagram och se vad vi gör!

Utforska vår instagram