Misa Helsingborg

Arbetsinriktad daglig verksamhet enligt LSS för dig med autism eller intellektuell funktionsnedsättning


Vill du få stöd att utvecklas och komma ut i arbetslivet? Om du har LSS-insats beviljad från kommun kan du bli deltagare hos oss. Välkommen!

Kontaktuppgifter

Drottninggatan 11

252 21 Helsingborg

Samordnare: Karin Säfwenberg
Telefon: 042-100591
Hitta hit: Karta
042 - 100 590[email protected]
Man bakom salladsdisk

Tillsammans lyfter vi dina kunskaper, resurser och starka sidor

Misa Helsingborg är en arbetsinriktad daglig verksamhet enligt LSS. Vi vänder oss till dig med autism (AST, Asperger) eller en intellektuell funktionsnedsättning (IF). Hos oss får du ett individuellt anpassat stöd för att komma ut i arbetlivet.

Tillsammans tar vi reda på dina styrkor och intressen. Utifrån dessa matchar vi sen dig mot en arbetsplats. Vi fokuserar på dina starka sidor och stöttar dig att utveckla dina förmågor på vägen.

Helsingborg kopiera

Vår personal

Personalen som har valt att arbeta på Misa i Helsingborg är personer som har ett stort intresse av att arbeta med människor i förändringsprocesser och samtliga har lång erfarenhet av olika funktionsvariationer. Det finns flera olika utbildningsbakgrunder men gemensamt är att alla som arbetar på Misa i Helsingborg har genomgått steg ett och två i en speciell metod som vi använder oss av, Supported Employment (stöd i arbete). Det viktigaste för oss på Misa att tillsammans med dig hitta just din väg framåt för att nå dina uppsatta mål.

Se vår verksamhet på Instagram

Utforska vår instagram

Så jobbar vi – du styr, vi stöttar

Vad gör du hos oss? IconIcon
När du kommer till Misa blir du tilldelad en kontaktperson, en arbetskonsulent. Ni arbetar tillsammans med att ta reda på dina kunskaper, resurser intressen och starka sidor som sedan matchas mot en arbetsplats och arbetsuppgifter som passar dig. Ni gör studiebesök på olika arbetsplatser och du kan prova att praktisera på den du tycker verkar intressant. Om ditt mål är anställning gör vi tillsammans upp en genomförandeplan som vi följer för att nå ditt uppsatta mål. Vilka mål har du? Vi hjälper dig gärna att ta reda på det.
Individuellt stöd IconIcon
Alla har olika erfarenheter och önskemål och därför behöver stöd med olika saker. På Misa har vi inga aktiviteter som man måste göra eller vara med på.
De aktiviteter du gör under en vecka ska vara sådana som passar just dig men vi har gärna arbetslivet i fokus.
Supported Employment IconIcon
Metoden Supported Employment eller Individuellt stöd i arbete passar bra i vår verksamhet. Den går ut på att så fort som möjligt komma ut på en arbetsplats och sedan börja träna och bygga stödet på plats där arbetet faktiskt ska utföras.

Misas arbetssätt och metoder.
Kompletterande aktiviteter IconIcon
Vid sidan av vårat fokus på att hitta passande arbetsplatser har vi också ett antal aktiviteter inne på Misa för dig som kanske letar efter ny arbetsplats eller som vill varva ditt jobb på jobbet med aktiviteter tillsammans med andra deltagare. Varje dag erbjuder vi någon aktivitet och vad som erbjuds varierar över tid och efter behov. Hör gärna av dig och fråga vad som erbjuds just nu.

Kom på studiebesök och se om Misa Helsingborg är rätt för dig!

Välkommen att boka studiebesök eller ställa frågor här. Du kan också ringa 042-10 05 90, eller mejla direkt till [email protected]