Misa Liljeholmen

Arbetsinriktad verksamhet för dig med förvärvad hjärnskada eller intellektuell funktionsnedsättning (IF)


Vill du få stöd att utvecklas och komma ut i arbetslivet? Om du har LSS-insats eller SOL-insats beviljad från kommun kan du bli deltagare hos oss. Välkommen!

Kontaktuppgifter

Liljeholmstorget 7, 8 tr

117 63 Stockholm

Enhetschef: Elisabeth Hagberg
Telefon: 08-515 161 83
Hitta hit: Karta
08-669 01 60[email protected]
Två personer sitter och pratar i en soffa

Tillsammans lyfter vi dina kunskaper, resurser och starka sidor

Vill du vara ute på en arbetsplats? Vill du ha kollegor och få ett socialt sammanhang? Vill du känna att du har någonstans att gå där du blir uppskattad och trivs?

Utifrån dina önskemål, intressen och förutsättningar hittar vi en arbetsplats som du tycker om. Vi ger dig ett individuellt anpassat stöd på arbetsplatsen
Liljeholmen Grupp WEBB kopiera

Vår personal

Personalen på Misa kallas arbetskonsulenter. De flesta är utbildade socionomer, arbetsterapeuter, pedagoger eller personalvetare. På Misa Liljeholmen har vi särskild kompetens att stötta personer med förvärvad hjärnskada och intellektuell funktionsnedsättning. Alla är utbildade i metoderna Supported Employment och Motiverande samtal (MI). Vi har också teckenspråkig personal.

Se vad Misa Liljeholmen gör på Instagram!

Utforska vår instagram

Kompletterande aktiviteter – aktuellt veckoschema

Måndag 11.00–12.00
Boule
Var: Liljeholmen
Tisdag 13.00–14.30
Aktivitetsgrupp med
utespel, motion, promenad och liknande
Tisdag 13.00–15.00
Tisdagsgrupp med quiz, högläsning, spel och annat trevligt
Onsdag 13.00–14.30
Onsdagsträff med olika teman
Var: Liljeholmen
Onsdag 14.30–15.00
Socialt häng
Var: Liljeholmen
Torsdag 14.00–15.00
SET-gruppen
Var: Liljeholmen
Fredag 11.30–12.30
Styrketräning
Var: Friskis och Svettis Skanstull
Fredag 13.00
Dramagruppen
Var: Stadshagen
Ansvarig: Malin och Solveig

Så jobbar vi – du styr, vi stöttar

Stöd för dig som har en förvärvad hjärnskada IconIcon
På Misa Liljeholmen hjälper vi dig som har en förvärvad hjärnskada att skapa struktur i vardagen, att undanröja hinder, hitta lösningar som passar just dina behov så att din vardag blir berikande och utvecklande för dig. Tillsammans fokuserar vi på möjligheterna för att skapa en meningsfull vardag med arbete/sysselsättning och aktiviteter. Med vår gedigna kunskap kring hjärnskador vill vi hjälpa dig till en meningsfull vardag.
Vad gör du hos oss? IconIcon
När du börjar på Misa Liljeholmen får du träffa dina arbetskonsulenter. Tillsammans sätter ni upp mål för vad din tid hos oss ska leda till och vad din verksamhet ska innehålla. De flesta som kommer till oss vill hitta en plats i arbetslivet men det kan också vara att hitta en bra balans på veckan med meningsfulla aktiviteter. Utifrån dina kunskaper, resurser och starka sidor hjälper vi dig att hitta arbetsplatser med arbetsuppgifter som passar dig. Vi gör tillsammans studiebesök på olika arbetsplatser som verkar vara intressanta för att få veta mer om dem och hur de jobbar. Om det känns bra kan du få prova att praktisera där. Vi ger dig det stöd du behöver för att det ska fungera bra.
Individuellt stöd IconIcon
Hos oss finns inga ”färdiga” lösningar utan stödet utformas utifrån din specifika situation och dina förutsättningar. Stödet kan se väldigt olika ut för olika personer. Det kan till exempel handla om att utveckla tydliga instruktioner som förenklar dina arbetsuppgifter, eller vara ett socialt stöd som hjälper dig att fungera i kontakten med arbetskamraterna. Tillsammans tar vi reda på vad just du behöver för att det ska fungera för dig på din arbetsplats. Utöver stödet med att hitta en arbetsplats erbjuder vi även kurser och aktiviteter.
Supported Employment IconIcon
Metoden som vi använder oss av heter Supported Employment eller Individuellt stöd i arbete. Metoden går ut på att komma ut på en arbetsplats och sedan börja träna och bygga stödet på plats där arbetet faktiskt ska utföras.

Misas arbetssätt och metoder.
Kompletterande aktiviteter IconIcon
Vid sidan av vårt arbete med att hitta passande arbetsplatser finns det också ett antal aktiviteter inne på Misa för dig som vill varva din på praktik med aktiviteter tillsammans med andra deltagare. Vad som erbjuds varierar över tid och efter behov. Fråga din arbetskonsulent.

Kom på studiebesök och se om Misa Liljeholmen är rätt för dig!

Välkommen att boka studiebesök eller ställa frågor här. Du kan också ringa 08-669 01 60, eller mejla direkt till [email protected]