Misa Bondegatan

Arbetsinriktad daglig verksamhet enligt LSS för dig med autism och ADHD


Har du autism och vill komma ut i arbetslivet? Om du har LSS-insats beviljad från din kommun kan du bli deltagare hos oss. Välkommen!

Kontaktuppgifter

Bondegatan 21, 2tr

116 33 Stockholm

Enhetschef: Carin Blomqvist
Telefon: 08-714 33 39
Hitta hit: Karta
08 -714 33 30[email protected]
Flera personer från en personalgrupp hänger i soffan.

Tillsammans lyfter vi dina kunskaper, resurser och starka sidor

Vill du komma ut i arbete, praktik eller studier? På Misa Bondegatans dagliga verksamhet enligt LSS får du ett individuellt stöd. Vi utgår från dina intressen, styrkor och personliga mål.

Vår verksamhet finns för dig med Aspergers syndrom eller liknande autismdiagnos (AST). Några har också ADHD eller ADD.
Misa bondegatan Jeanette

Vår personal

Personalen på Misa kallas arbetskonsulenter. På Misa Bondegatan har vi utbildade socionomer, arbetsterapeuter, pedagoger, beteendevetare och personalvetare. Alla har lång erfarenhet av att ge professionellt stöd till personer med diagnos inom autismspektrumtillstånd (AST) och ADHD.

Se mer av Misa Bondegatan på Instagram!

Utforska vår instagram

Så jobbar vi – du styr, vi stöttar

Hur funkar det? IconIcon
När du kommer till Misa Bondegatan får du träffa dina arbetskonsulenter. Tillsammans sätter ni upp mål för vad du vill ska hända under tiden du är på Misa och vad verksamheten ska innehålla.

De flesta som kommer till oss vill hitta en plats i arbetslivet.
Utifrån dina kunskaper, intressen och starka sidor försöker dina arbetskonsulenter hjälpa dig att hitta en arbetsplats med arbetsuppgifter som passar dig. De finns vid behov också med dig på plats för att se till att allt fungerar. Om ditt mål är anställning blir det också vårt mål.
Individuellt stöd IconIcon
Du har individuella träffar med dina egna arbetskonsulenter. Av de vi stöttar har alla olika erfarenheter och önskemål och behöver därför stöd med olika saker. På Misa har vi inga specifika aktiviteter som man måste göra eller vara med på. De aktiviteter du gör under en vecka ska vara sådana som passar just dig men vi har gärna arbetslivet i fokus.
Arbetssätt och metod IconIcon
På Misa använder vi metoden Supported Employment. Den går ut på att stötta dig att så fort som möjligt komma ut på en arbetsplats för att börja träna och bygga upp ett stöd för dig på plats – där arbetet ska utföras.
Kompletterande aktiviteter IconIcon
Utöver din praktikplats eller i väntan på praktik så erbjuder vi också kompletterande aktiviteter för dig som vill. Varje dag har vi någon aktivitet och vad som erbjuds varierar över tid och efter behov. Det kan vara samtalsgrupp, bokcirkel, badminton, brädspelsgrupp, dataspelutbildning eller grafikkurs. Vi har även ett antal ”prova på”-praktikplatser där du tillsammans med andra har möjlighet att testa olika arbetsuppgifter.

Hör gärna av dig och fråga vad som erbjuds just nu.
Illustration3

”När jag började på Misa var jag 20 år och hade bara gått högstadiet. Nu har jag klarat gymnasiet, och en YH-utbildning. Misa har stöttat mig mot mina mål hela vägen”

Sara

Närbild på kvinna med svart uppsatt hår och svart tröja.

"Misa blev en vändpunkt i mitt liv. Arbetskonsulenterna stöttade mig hela vägen till en anställning. Nu har jag en halvtidstjänst som jag trivs jättebra med, men jag saknar alla fantastiska människor på Misa!"

Sagt av Sharon översättare RFSL

Mikaela Misa bondegatan

"Det känns underbart skönt och tryggt att ha Misa med sig på praktiken!"

Michaela

En man och en kossa som står ute på en äng.

”Hektor gör en stor insats på bondgården, han är mycket uppskattad av både djuren och av oss som jobbar här”

Bia och Anders, bönder på Bögs gård

Kom på studiebesök och se om Misa Bondegatan är rätt för dig!

Välkommen att boka studiebesök eller ställa frågor här. Du kan också ringa 08-714 33 30, eller mejla direkt till [email protected]