Misa Bondegatan

Vill du genom din dagliga verksamhet hitta en plats i arbetslivet? Du som har ett LSS-beslut är välkommen till oss på Misa Bondegatan.

Kontaktuppgifter

Bondegatan 21, 2tr

116 33 Stockholm

Enhetschef: Carin Blomqvist
Telefon: 08-714 33 39
Hitta hit: Karta
08 -714 33 30[email protected]
Flera personer från en personalgrupp hänger i soffan.

Tillsammans med dig lyfter vi fram dina kunskaper, resurser och starka sidor

På Misa får du ett individuellt stöd och gemensamt hjälps vi åt att hitta en praktikplats som passar dig utifrån dina intressen, resurser och mål. Vi stöttar dig som har Aspergers syndrom eller annan diagnos inom autismspektrumtillstånd. Vi har lång erfarenhet av att stötta dig med en ADHD eller ADD diagnos.

Kontakta oss för studiebesök!

Är du intresserad av vad vi kan göra tillsammans, hör gärna av dig eller lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

Du styr, vi stöttar!

Hur funkar det? IconIcon
När du kommer till Misa Bondegatan får du träffa dina arbetskonsulenter. Tillsammans sätter ni upp mål för vad du vill ska hända under tiden du är på Misa och vad verksamheten ska innehålla.

De flesta som kommer till oss vill hitta en plats i arbetslivet.
Utifrån dina kunskaper, intressen och starka sidor försöker dina arbetskonsulenter hjälpa dig att hitta en arbetsplats med arbetsuppgifter som passar dig. De finns vid behov också med dig på plats för att se till att allt fungerar. Om ditt mål är anställning blir det också vårt mål.
Individuellt stöd IconIcon
Du har individuella träffar med dina egna arbetskonsulenter. Av de vi stöttar har alla olika erfarenheter och önskemål och behöver därför stöd med olika saker. På Misa har vi inga specifika aktiviteter som man måste göra eller vara med på. De aktiviteter du gör under en vecka ska vara sådana som passar just dig men vi har gärna arbetslivet i fokus.
Arbetssätt och metod IconIcon
På Misa använder vi metoden ”Supported Employment”. Den går ut på att stötta dig att så fort som möjligt komma ut på en arbetsplats för att börja träna och bygga upp ett stöd för dig på plats – där arbetet ska utföras.
Kompletterande aktiviteter IconIcon
Utöver din praktikplats eller i väntan på praktik så erbjuder vi också kompletterande aktiviteter för dig som vill. Varje dag har vi någon aktivitet och vad som erbjuds varierar över tid och efter behov. Det kan vara samtalsgrupp, bokcirkel, badminton, brädspelsgrupp, dataspelutbildning eller grafikkurs. Vi har även ett antal ”prova på”-praktikplatser där du tillsammans med andra har möjlighet att testa olika arbetsuppgifter.

Hör gärna av dig och fråga vad som erbjuds just nu.
Illustration3

”När jag började på Misa hade jag bara gått högstadiet. Jag var 20 år då. Nu har jag klarat gymnasiet, och är halvvägs igenom en YH-utbildning. Misa har stöttat mig mot mina mål hela vägen. Mitt råd till andra är: försök att inte jämföra dig med andra. Tänk istället ”hur jag kan förbättra min situation utifrån var jag befinner mig just nu?

Sara

Närbild på kvinna med svart uppsatt hår och svart tröja.

"Misa blev en vändpunkt i mitt liv. Arbetskonsulenterna stöttade mig hela vägen till en anställning. Nu har jag en halvtidstjänst som jag trivs jättebra med, men jag saknar alla fantastiska människor på Misa!"

Sagt av Sharon översättare RFSL

Mikaela Misa bondegatan

"Det känns underbart skönt och tryggt att ha Misa med sig på praktiken!"

Michaela

"Michaela tillför positivitet, kreativitet och guldkant för våra äldre med sin närvaro."

Michaelas arbetsgivare

En man och en kossa som står ute på en äng.

Hektor gör en stor insats på bondgården, han är mycket uppskattad av både djuren och av oss som jobbar här .

Bia och Anders, bönder på Bögs gård

Misa bondegatan Jeanette

Vår personal

Personalen på Misa kallas arbetskonsulenter och har olika utbildningar och bakgrund. På Bondegatan har vi bland annat utbildade socionomer, arbetsterapeuter, pedagoger, beteendevetare och personalvetare. Alla har lång erfarenhet av att stödja personer med diagnos inom autismspektrumtillstånd (AST) eller en AD(H)D diagnos och samverkar gärna med eventuella nätverk.

Följ oss på Instagram

Utforska vår instagram