Se alla enheter Skriv ut text Skriv ut med bilder

Misa Liljeholmen

Vill du genom din dagliga verksamhet/ sysselsättning hitta en plats i arbetslivet?
Du som har ett LSS-beslut för daglig verksamhet eller SoL-beslut för daglig sysselsättning är välkommen till oss på Misa Liljeholmen. Vi stöttar dig som har förvärvat en hjärnskada eller har en intellektuell funktionsnedsättning att komma närmare arbetslivet. Utifrån dina önskemål, intressen och förutsättningar hittar vi en arbetsplats som du tycker om. Ett individuellt stöd ges till dig på arbetsplatsen. När du inte är på en arbetsplats finns det andra aktiviteter i våra lokaler som du kan vara med på om du vill.

Personal grupp med 9 kvinnor

Helena, Maria, Carin, Catrin, Anneli, Merian, Anne, Sara, Agneta

Kontaktuppgifter

Liljeholmstorget 7, 8 tr, 117 63 STOCKHOLM

Enhetschef: Elisabeth Hagberg

Dir.tel: 08 - 515 161 83

Enhetens vx: 08 - 669 01 60

E-post: [email protected]

E-post personal [email protected]

Du styr, vi stöttar

När du börjar på Misa Liljeholmen får du träffa dina arbetskonsulenter. Tillsammans sätter ni upp mål för vad din tid hos oss ska leda till och vad din verksamhet ska innehålla. De flesta som kommer till oss vill hitta en plats i arbetslivet. Utifrån dina kunskaper, resurser och starka sidor, ska dina arbetskonsulenter hjälpa dig att hitta arbetsplatser med rätt arbetsuppgifter som passar dig. Ni gör tillsammans studiebesök på olika arbetsplatser och du kan prova att praktisera på en eller flera av dem. Vi ger dig det stöd du behöver för att det ska fungera bra..

Supported Employment - individuellt stöd - utifrån dina behov

Vi har förstått att alla har olika erfarenheter och önskemål och därför behöver stöd med olika saker. På Misa har vi inga aktiviteter som man måste göra eller vara med på. De aktiviteter du gör under en vecka ska vara sådana som passar just dig men vi har gärna arbetslivet i fokus. Då passar den metod som vi använder oss av – Supported Employment eller Individuellt stöd i arbete bra. Den går ut på att så fort som möjligt komma ut på en arbetsplats och sedan börja träna och bygga stödet på plats där arbetet faktiskt ska utföras.

Hos oss finns inga ”färdiga” lösningar utan stödet utformas utifrån din specifika situation och dina förutsättningar. Stödet kan se väldigt olika ut för olika personer. Det kan till exempel handla om att utveckla tydliga instruktioner som förenklar dina arbetsuppgifter, eller vara ett socialt stöd som hjälper dig att fungera i kontakten med arbetskamraterna. Tillsammans tar vi reda på vad just du behöver för att det ska fungera för dig på din arbetsplats. Utöver stödet med att hitta en arbetsplats erbjuder vi även kurser och aktiviteter varje dag.

Vi hjälper dig som förvärvat en hjärnskada

På Misa Liljeholmen hjälper vi dig som har förvärvat en hjärnskada att skapa struktur i vardagen, att undanröja hinder, hitta lösningar som passar just dina behov så att din vardag blir berikande och utvecklande för dig. Tillsammans med dig fokuserar vi på möjligheterna för att skapa en meningsfull dag med arbete/sysselsättning och aktiviteter. Med vår gedigna kunskap kring hjärnskador vill vi hjälpa dig till en meningsfull vardag.

Aktiviteter och Kurser

Vid sidan av vårt fokus på att hitta passande arbetsplatser finns det också ett antal aktiviteter inne på Misa för dig som kanske letar efter ny arbetsplats eller som vill varva ditt jobb på jobbet med aktiviteter tillsammans med andra deltagare. Varje dag erbjuds det någon aktivitet och vad som erbjuds varierar över tid och efter behov.

Vilka är arbetskonsulenterna?

Personalen som arbetar här har många års erfarenhet av att stötta personer som förvärvat en hjärnskada eller har en intellektuell funktionsnedsättning. Alla har arbetat länge som arbetskonsulenter eftersom det roligaste jobb vi kan tänka oss är att hjälpa er som kommer hit att hitta arbetsplatser som passar just er.

Våra bakgrunder ser olika ut det kan vara socionom, arbetsterapeut eller undersköterska. Vi har alla lärt oss motiverande samtal och den evidensbaserade metoden Supported Employment.

Vi vill gärna kontakta dig

Om du lämnar dina uppgifter så kan vi berätta mera om hur det fungerar här på Misa. Vi kan också boka tid för ett studiebesök hos oss om du vill.

Vägbeskrivning

– Tunnelbanans röda linje till Liljeholmen. Uppgång: Liljeholmstorget.
– Tvärbanan. Gå av vid Liljeholmen och gå över torget.
– Buss 77 från Fridhemsplan till Liljeholmen. (OBS! Endast under rusningstrafik.)

Projeket Hjärna Tillsammans

Misa deltar i projektet Hjärna Tillsamman, Stroke/HjärnskadeForum (SHF) som finansieras av Allmänna Arvsfonden. Det är ett treårigt samverkansprojekt mellan ideella organisationer, vårdgivare och fristående aktörer. Projektet kom till för att uppnå bästa möjliga stöd och rehabilitering för personer med stroke/förvärvad hjärnskada och deras närstående i Stockholmsområdet.  En mötesplats för bästa möjliga stöd och rehabilitering för personer med förvärvad hjärnskada, som följd av exempelvis stroke eller olycka.
I projektet har det även spelats in en film där man får möte en av våra deltagare, den filmen kan du nu se på projektets hemsidan. Första stoppet- Bagarmossens bibliotek

Du kan följa oss på twitter där vi bevakar och skriver om vad som händer inom området förvärvad hjärnskada @Misaliljeholmen eller om du vill följa oss på vårt Instagramkonto @misaliljeholmen

Diversity Index Award. Idag vann Lennart och Misa AB. För insatser för inkludering och mångfald. Vi gör skillnad🙏. #diversityindexaward #stolt#mångfald #inkludering #dagligverksamhet #supportedemployment ...

bakgrund