Se alla enheter Skriv ut text Skriv ut med bilder

Misa Liljeholmen

Misa Liljeholmen erbjuder arbetsinriktad daglig verksamhet för dig som förvärvat en hjärnskada i vuxen ålder. Vi stödjer dig i vardagen och i arbetslivet så att du får en fungerande tillvaro utifrån dina önskemål och förutsättningar.

Personal grupp med 9 kvinnor

Helena, Maria, Carin, Cathrine, Anneli, Miriam, Anne, Sara, Agneta

Kontaktuppgifter

Liljeholmstorget 7, 8 tr, 117 63 STOCKHOLM

TEL: 08 - 669 01 60

E-POST: liljeholmen@misa.se

ENHETSCHEF: Elisabeth Hagberg

TEL: 08 - 515 161 83

E-POST: förnamn.efternamn@misa.se

Vi jobbar tillsammans

När du kommer till Misa får du en egen arbetskonsulent. Ni arbetar tillsammans med att lyfta fram dina kunskaper, resurser och starka sidor. Sen matchas du mot arbetsplatser och arbetsuppgifter som passar dig. Ni gör studiebesök på olika arbetsplatser och du kan prova att praktisera på en eller flera av dem. Om ditt mål är anställning blir det också vårt mål. Flera av dem vi arbetar med når anställning efter arbetspraktik. Andra vill ha en arbetsverksamhet eller daglig sysselsättning på den öppna arbetsmarknaden. Vilka mål har du? Vi hjälper dig gärna att ta reda på det.

Du styr, vi stöttar

Vi har inga ”färdiga” lösningar utan utformar vårt stöd utifrån din specifika situation, dina förutsättningar och intressen. Det här arbetssättet kallar vi för ISA, Individuellt Stöd i Arbete. Stödet kan se väldigt olika ut för olika personer. Det kan till exempel handla om att utveckla tydliga instruktioner som förenklar dina arbetsuppgifter, eller vara ett socialt stöd som hjälper dig att fungera i kontakten med arbetskamraterna. Tillsammans tar vi reda på vad just du behöver för att det ska fungera för dig på din arbetsplats.

Att hantera vardagen tar kraft

Livet efter en hjärnskada består ofta av många hinder. Det vet du med en skada allra bäst. På Misa Liljeholmen hjälper vi dig att skapa struktur i vardagen, att undanröja hinder, hitta lösningar som passar just dina behov så att din vardag blir berikande och utvecklande för dig. Vi fokuserar inte på svårigheterna utan på möjligheterna för att skapa en meningsfull dag med arbete/sysselsättning och aktiviteter. Med vår gedigna kunskap kring hjärnskador vill vi hjälpa dig till en meningsfull vardag.

Verkar det här intressant? Hör av dig!

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om hur vi kan arbeta tillsammans. Då kan vi också boka tid för ett studiebesök hos oss om du vill.

Du kan följa oss på twitter där vi bevakar och skriver om vad som händer inom området förvärvad hjärnskada @Misaliljeholmen eller om du vill följa oss på vårt Instagramkonto @misaliljeholmen

Vägbeskrivning

– Tunnelbanans röda linje till Liljeholmen. Uppgång: Liljeholmstorget.
– Tvärbanan. Gå av vid Liljeholmen och gå över torget.
– Buss 77 från Fridhemsplan till Liljeholmen. (OBS! Endast under rusningstrafik.)

Projeket Hjärna Tillsammans

Misa deltar i projektet Hjärna Tillsamman, Stroke/HjärnskadeForum (SHF) som finansieras av Allmänna Arvsfonden. Det är ett treårigt samverkansprojekt mellan ideella organisationer, vårdgivare och fristående aktörer. Projektet kom till för att uppnå bästa möjliga stöd och rehabilitering för personer med stroke/förvärvad hjärnskada och deras närstående i Stockholmsområdet.  En mötesplats för bästa möjliga stöd och rehabilitering för personer med förvärvad hjärnskada, som följd av exempelvis stroke eller olycka.
I projektet har det även spelats in en film där man får möte en av våra deltagare, den filmen kan du nu se på projektets hemsidan. Första stoppet- Bagarmossens bibliotek

bakgrund