Se alla enheter Skriv ut text Skriv ut med bilder

Misa Katarina

Vill du genom din dagliga verksamhet hitta en plats i arbetslivet? Du som har ett LSS-beslut är välkommen till oss på Misa Katarina. Vi stöttar dig som har en intellektuell funktionsnedsättning eller en inlärningssvårighet att komma närmare arbetslivet.

Utifrån dina önskemål, intressen och förutsättningar hittar vi en arbetsplats som du tycker om. Hos oss kan du även utveckla dina intressen inom konst och grafik genom samarbete som vi har med Grafikskolan. Det finns också andra aktiviteter i våra lokaler som du kan vara med på om du vill när du inte är på en arbetsplats.

Kontaktuppgifter

Kapellgränd 3, BV, 116 25 Stockholm

Enhetschef: Per Paulsén

Dir.tel: 08 - 515 161 42

Enhetens vx: 08 - 739 04 70

E-post: [email protected]

E-post personal: [email protected]

Du styr, vi stöttar!

När du börjar på Misa Katarina får du träffa dina arbetskonsulenter. Tillsammans sätter ni upp mål för vad din tid hos oss ska leda till och vad din verksamhet ska innehålla. De flesta som kommer till oss vill hitta en plats i arbetslivet. Utifrån dina kunskaper, resurser och starka sidor, ska dina arbetskonsulenter hjälpa dig att hitta arbetsplatser med rätt arbetsuppgifter som passar dig. Ni gör tillsammans studiebesök på olika arbetsplatser och du kan prova att praktisera på en eller flera av dem. Vi ger dig det stöd du behöver för att det ska fungera bra.

Samarbete med Grafikskolan

För dig som vill utveckla dig inom konst har vi ett mångårigt samarbete med Grafikskolan i Stockholm. Inom ramen för din dagliga verksamhet har du möjlighet att prova olika tekniker i grafik och konst, i deras konstgrafiska verkstäder.

Supported Employment - individuellt stöd - utifrån dina behov

Vi har förstått att alla har olika erfarenheter och önskemål och därför behöver stöd med olika saker. På Misa har vi inga aktiviteter som man måste göra eller vara med på. De aktiviteter du gör under en vecka ska vara sådana som passar just dig men vi har gärna arbetslivet i fokus. Då passar den metod som vi använder oss av – Supported Employment eller Individuellt stöd i arbete bra. Den går ut på att så fort som möjligt komma ut på en arbetsplats och sedan börja träna och bygga stödet på plats där arbetet faktiskt ska utföras.

Hos oss finns inga ”färdiga” lösningar utan stödet utformas utifrån din specifika situation och dina förutsättningar. Stödet kan se väldigt olika ut för olika personer. Det kan till exempel handla om att utveckla tydliga instruktioner som förenklar dina arbetsuppgifter, eller vara ett socialt stöd som hjälper dig att fungera i kontakten med arbetskamraterna. Tillsammans tar vi reda på vad just du behöver för att det ska fungera för dig på din arbetsplats. Utöver stödet med att hitta en arbetsplats erbjuder vi även kurser och aktiviteter varje dag.

Aktiviteter och Kurser

Vid sidan av vårt fokus på att hitta passande arbetsplatser finns det också ett antal aktiviteter inne på Misa för dig som kanske letar efter ny arbetsplats eller som vill varva ditt jobb på jobbet med aktiviteter tillsammans med andra deltagare. Varje dag erbjuds det någon aktivitet och vad som erbjuds varierar över tid och efter behov.

Vilka är arbetskonsulenterna?

Personalen som arbetar här har många års erfarenhet av att stötta personer med inlärningssvårigheter och intellektuell funktionsnedsättning. Alla har arbetat länge som arbetskonsulenter eftersom det roligaste jobb vi kan tänka oss är att hjälpa er som kommer hit att hitta arbetsplatser som passar just er.

I skolan var det några av oss som fick examen som socionom och personalvetare. Vi har alla lärt oss motiverande samtal, diagnoskunskap om inlärningssvårigheter och intellektuell funktionsnedsättning samt har utbildning i den evidensbaserade metoden Supported Employment.

Vi vill gärna kontakta dig

Om du lämnar dina uppgifter så kan vi berätta mera om hur det fungerar här på Misa. Vi kan också boka tid för ett studiebesök hos oss om du vill.

Vägbeskrivning

Tunnelbana till Medborgarplatsen eller Slussen. Från Slussen tar det 10 minuter att gå. Från Medborgarplatsen går du uppgång Björnsträdgård, sedan när du kommer utifrån tunnelbanan går du trapporna upp som är på din högra sida.

Vill du veta vad som händer på vår enhet kan du följa oss på instagram @misa_katarina

Rätt svar på tidigare story är Nacka strand.
Grattis @vikjohnk du var snabbast 🥳
...

  • Johanna har varit på Misa i 9 år och "Än blir ni inte av med mig" säger hon. Just nu är Johanna på ett hunddagis 3 dagar i veckan och hon beskriver sin arbetsplats som terapi. "Hundar är det bästa som finns!"

    Johanna

  • Jag fick anställning på min drömarbetsplats, nämligen en bokhandel

    Josef

bakgrund