Misa Liljeholmen

Vill du hitta en plats i arbetslivet?
Vi stöttar dig som har en förvärvad hjärnskada eller en intellektuell funktionsnedsättning att komma ut på en arbetsplats. Har du ett LSS-beslut för daglig verksamhet eller SoL-beslut för daglig sysselsättning kan du komma till oss.

Kontaktuppgifter

Liljeholmstorget 7, 8 tr

117 63 Stockholm

Enhetschef: Elisabeth Hagberg
Telefon: 08-515 161 83
Hitta hit: Karta
08-669 01 60[email protected]
Två personer sitter och pratar i en soffa

Tillsammans med dig lyfter vi fram dina kunskaper, resurser och starka sidor

Vill du vara ute på en arbetsplats? Vill du ha kollegor och få ett socialt sammanhang? Vill du känna att du har någonstans att gå där du blir uppskattad och trivs?

Utifrån dina önskemål, intressen och förutsättningar hittar vi en arbetsplats som du tycker om. Vi ger dig ett individuellt anpassat stöd på arbetsplatsen

Personalen


Personalen på Misa kallas arbetskonsulenter och de har olika utbildningar och bakgrund. De flesta är utbildade socionomer, arbetsterapeuter, pedagoger eller personalvetare. Hos oss finns också teckenspråkig personal. Vi är alla utbildade i metoden Supported Employment samt metoden Motiverande samtal. På vår enhet har vi fördjupat vår kunskap kring hur det är att ha en förvärvad hjärnskada eller en intellektuell funktionsnedsättning.

Boka studiebesök hos oss!

Har du frågor eller vill komma på studiebesök? Välkommen att höra av dig! Ring, mejla eller använd kontaktformuläret här:

Så jobbar vi – du styr, vi stöttar

Vi hjälper dig som har en förvärvad hjärnskada IconIcon
På Misa Liljeholmen hjälper vi dig som har en förvärvad hjärnskada att skapa struktur i vardagen, att undanröja hinder, hitta lösningar som passar just dina behov så att din vardag blir berikande och utvecklande för dig. Tillsammans fokuserar vi på möjligheterna för att skapa en meningsfull vardag med arbete/sysselsättning och aktiviteter. Med vår gedigna kunskap kring hjärnskador vill vi hjälpa dig till en meningsfull vardag.
Vad gör du hos oss? IconIcon
När du börjar på Misa Liljeholmen får du träffa dina arbetskonsulenter. Tillsammans sätter ni upp mål för vad din tid hos oss ska leda till och vad din verksamhet ska innehålla. De flesta som kommer till oss vill hitta en plats i arbetslivet men det kan också vara att hitta en bra balans på veckan med meningsfulla aktiviteter. Utifrån dina kunskaper, resurser och starka sidor hjälper vi dig att hitta arbetsplatser med arbetsuppgifter som passar dig. Vi gör tillsammans studiebesök på olika arbetsplatser som verkar vara intressanta för att få veta mer om dem och hur de jobbar. Om det känns bra kan du få prova att praktisera där. Vi ger dig det stöd du behöver för att det ska fungera bra.
Individuellt stöd IconIcon
Hos oss finns inga ”färdiga” lösningar utan stödet utformas utifrån din specifika situation och dina förutsättningar. Stödet kan se väldigt olika ut för olika personer. Det kan till exempel handla om att utveckla tydliga instruktioner som förenklar dina arbetsuppgifter, eller vara ett socialt stöd som hjälper dig att fungera i kontakten med arbetskamraterna. Tillsammans tar vi reda på vad just du behöver för att det ska fungera för dig på din arbetsplats. Utöver stödet med att hitta en arbetsplats erbjuder vi även kurser och aktiviteter.
Supported Employment IconIcon
Metoden som vi använder oss av heter Supported Employment eller Individuellt stöd i arbete. Metoden går ut på att komma ut på en arbetsplats och sedan börja träna och bygga stödet på plats där arbetet faktiskt ska utföras.

Misas arbetssätt och metoder.
Kompletterande aktiviteter IconIcon
Vid sidan av vårt arbete med att hitta passande arbetsplatser finns det också ett antal aktiviteter inne på Misa för dig som vill varva din på praktik med aktiviteter tillsammans med andra deltagare. Vad som erbjuds varierar över tid och efter behov. Fråga din arbetskonsulent.

Kompletterande aktiviteter – aktuellt veckoschema

Måndag
Klockan: 11.00-12.00
Vad: Boule
Var: Liljeholmen
Tisdag
Klockan: 13.00 -14.30
Vad: Aktivitetsgrupp med
utespel, motion, promenad eller annat.
Tisdag
Klockan: 13.00 -15.00
Vad: Tisdagsgrupp med quiz, högläsning, spel och annat trevligt.
Onsdag
Klockan: 13.00 -14.30
Vad: Onsdagsträff med tema
Var: Liljeholmen
Onsdag
Klockan: 14.30-15.00
Vad: Socialt häng
Var: Liljeholmen
Torsdag
Klockan: 14.00-15.00
Vad: SET
Var: Liljeholmen
Fredag
Klockan: 11.30-12.30
Vad: Styrketräning
Var: Friskis och Svettis
Skanstull
Fredag
Klockan: 13.00
Vad: Dramagrupp
Var: Strandbergsgatan
Ansvarig: Malin och Solveig

Följ oss på Instagram och se vad vi gör!

Utforska vår instagram