Misa IT Alvik

Arbetsinriktad daglig verksamhet enligt LSS för dig med IT-intresse och autism

Är du intresserad av spelutveckling, programmering och speldesign? Om du har LSS-insats beviljad från din kommun kan du bli deltagare hos oss. Välkommen!

Kontaktuppgifter

Gustavslundsvägen 151 C

167 51 Bromma

Enhetschef: Frida Westberg Atterman
Telefon: 08-515 161 95
Hitta hit: Karta
08- 714 33 40[email protected]
Två IT-pedagoger och en arbetskonsulent står och samtalar i en av Misa IT:s datasalar

IT-kurser och arbetspraktik

Hos oss kan du lära dig programmering med Python på grundläggande och avancerad nivå. Du kan också gå kurser i speldesign och spelutveckling i Unreal Engine 5. Dessa leds av kunniga IT-lärare och du får personligt stöd på plats.

Vill du söka jobb eller praktik på en arbetsplats? Du styr, vi stöttar. Tillsammans jobbar vi mot arbetsmarknaden utifrån arbetsmetoden Supported Employment.
Två personer på Misa IT står framför en laptop och samtalar medan den ena pekar på skärmen

För dig med autism och IT-intresse

Misa IT i Alvik vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrumtillstånd (AST). Här får du en arbetsinriktad daglig verksamhet enligt LSS med IT-fokus. Du kan gå kurser och sen få stöd att söka praktik eller jobb.

Vi välkomnar fler tjejer, trans och/eller ickebinära som vill bli deltagare hos oss!

En av Misa IT:s datalärare sitter vid en stor bildskärm på väggen och håller lektion i en datasal

Vår personal

Misas arbetskonsulenter är utbildade socionomer, beteendevetare, studie- och yrkesvägledare, arbetsterapeuter och liknande. På Misa IT jobbar också IT-pedagoger och kursledare. Vi är extra bra på att möta och ge stöd till dig med autism och andra neuropsykiatriska diagnoser (NPF:er).
Misas metoder och arbetssätt
Porträttbild av Frida på Misa IT som sitter framför sin dator och ler in i kameran

Har du frågor eller vill komma på studiebesök?

Välkommen att kontakta Frida WestbergAtteman (på bild). Hon är studie- och yrkesvägledare (SYV) och enhetschef. Ring 08-515 161 95 eller mejla henne på [email protected]

Är Misa IT rätt för mig? Boka ett studiebesök och se våra lokaler på Gustavslundsvägen 151 C i Alvik (Bromma). Du får då träffa personal som berätta mer om oss och du kan ställa frågor. Välkommen själv eller ta med dig sällskap!
Vem har rätt till daglig verksamhet enligt LSS?

Se Misa IT på vår Instagram

Utforska vår instagram

Så jobbar vi – du styr, vi stöttar

Vad gör du hos oss? IconIcon
På Misa arbetar vi individuellt – Du styr vi stöttar. Vi jobbar för att din dagliga verksamhet ska leda till en plats i arbetslivet. Därför får du redan från start också träffa dina arbetskonsulenter. Tillsammans sätter ni upp mål för vad din tid hos oss ska leda till och vad din verksamhet ska innehålla, utifrån dina kunskaper, resurser och starka sidor. De finns också med dig för att se till att allt fungerar. Utöver aktiviteterna inom IT erbjuder vi också andra aktiviteter i grupp eller individuellt.
Individuellt stöd IconIcon
Alla har olika erfarenheter och önskemål och därför behöver stöd med olika saker. På Misa har vi inga aktiviteter som man måste göra eller vara med på.
De aktiviteter du gör under en vecka ska vara sådana som passar just dig men vi har gärna arbetslivet i fokus.
Supported Employment IconIcon
Är ditt mål arbete eller praktik på arbetsmarknaden? Vår personal arbetar utifrån Supported Employment (eller Individuellt stöd i arbete). Den går ut på att komma ut i praktik på en arbetsplats och ge ett individuellt stöd på plats. Du styr, våra arbetskonsulenter stöttar!

Mer om Misas arbetssätt och metoder
Kompletterande aktiviteter IconIcon
Vid sidan av vårat fokus på att hitta passande arbetsplatser har vi också ett antal aktiviteter inne på Misa för dig som kanske letar efter ny arbetsplats eller som vill varva ditt jobb på jobbet med aktiviteter tillsammans med andra deltagare. Vi erbjuder kurs i spelmotorn Unreal Engine och i programmeringsspråket Python. Utöver kurserna erbjuder vi gaminghäng och aktiviteter med hälsofokus. Kontakta oss för att veta vad som är aktuellt just nu!

Kom på studiebesök och se om Misa IT i Alvik är rätt för dig!

Välkommen att boka studiebesök eller ställa frågor här. Du kan också ringa 08-714 33 40, eller mejla direkt till [email protected]