Se alla enheter Skriv ut text Skriv ut med bilder

Misa Västerås

Misa Västerås bedriver arbetsinriktad daglig verksamhet för dig med en intellektuell funktionsnedsättning, en diagnos inom AST eller för dig som har en förvärvad hjärnskada.
Vi fokuserar på dina starka sidor och stöttar dig att använda och utveckla dem på en arbetsplats som passar dig.

Kontaktuppgifter

Slottsgatan 6, 722 11 Västerås

TEL: 021 - 444 03 01

E-POST: [email protected]

ENHETSCHEF: Joacim Gunnarsson

E-POST: [email protected]

Vi jobbar tillsammans

När du kommer till Misa får du en egen arbetskonsulent. Ni arbetar tillsammans med att lyfta fram dina kunskaper, resurser och starka sidor. Sen matchas du mot arbetsplatser och arbetsuppgifter som passar dig. Ni gör studiebesök på olika arbetsplatser och du kan prova att praktisera på en eller flera av dem. Om ditt mål är anställning blir det också vårt mål. Flera av dem vi arbetar med når anställning efter arbetspraktik. Andra vill ha en arbetsverksamhet eller daglig sysselsättning på en arbetsplats. Vilka mål har du? Vi hjälper dig gärna att ta reda på det.

Supported Employment - individuellt stöd - utifrån dina behov

Vi har förstått att alla har olika erfarenheter och önskemål och därför behöver stöd med olika saker. På Misa har vi inga aktiviteter som man måste göra eller vara med på. De aktiviteter du gör under en vecka ska vara sådana som passar just dig men vi har gärna arbetslivet i fokus. Då passar den metod som vi använder oss av – Supported Employment eller Individuellt stöd i arbete bra. Den går ut på att så fort som möjligt komma ut på en arbetsplats och sedan börja träna och bygga stödet på plats där arbetet faktiskt ska utföras.

Hos oss finns inga ”färdiga” lösningar utan stödet utformas utifrån din specifika situation och dina förutsättningar. Stödet kan se väldigt olika ut för olika personer. Det kan till exempel handla om att utveckla tydliga instruktioner som förenklar dina arbetsuppgifter, eller vara ett socialt stöd som hjälper dig att fungera i kontakten med arbetskamraterna. Tillsammans tar vi reda på vad just du behöver för att det ska fungera för dig på din arbetsplats. Vi erbjuder också andra aktiviteter under veckan som du kan göra tillsammans med andra deltagare.

Du kanske redan känner vår personal?

Personalen hos Misa Västerås är för många välkända i Västerås. Tillsammans har vi många års erfarenhet utav både LSS- daglig verksamhet samt från en rad arbetsmarknadsåtgärder (Arbetsförmedlingen, Jobbcoachning). Alla medarbetare hos oss är högskoleutbildade! Vi är arbetsterapeuter, beteendevetare, socionomer, lärare, PA-vetare och fritidspedagoger. Våra skilda utbildningar och erfarenheter ger oss en bred kompetens inom flera områden. Vi brinner för att stötta personer ut i arbetslivet

Verkar det här intressant? Hör av dig!

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om hur vi kan arbeta tillsammans för att du ska komma vidare i arbetslivet.

Du kan du följa oss via Instagram @misavasteras

Vad gör vi här?! Vi spelar så klart in en film till Release Minglet av GrönKvist den 19 maj 🎬🤩. Länk så klart i bio ...

För fjärde året i rad så har det blivit dags för 2021 års version av vår Stegutmaning. Då vi med gemensamma krafter går (på varsitt håll) och räknar ihop våra steg. I år går vi från Västerås 🇸🇪 till Ait Benhaddou i Marocko 🇲🇦, 440 mil.
:
:
#västerås #stegutmaning #dagligverksamhet #lss #kompletterandeaktivitet
...

#rockasockorna för allas lika värde och att #olikaärbra ...

 

bakgrund