Se alla enheter Skriv ut text Skriv ut med bilder

Misa Helsingborg

Vill du ut i praktik?
Misa är en arbetsinriktad verksamhet med tydligt individfokus. Tillsammans med dig arbetar vi aktivt med att ta reda på dina styrkor och drivkrafter och utifrån dessa matchar vi dig mot en arbetsplats. Misas personal ger ett uppföljande stöd på och vid sidan av arbetsplatsen. Vårt huvudsakliga uppdrag är att se till så du får rätt stöd för att  ta del av arbetsmarknaden på samma villkor som alla andra. Ditt mål blir vårt mål. Vi vänder oss till dig med en diagnos inom AST tex Aspergers syndrom eller en intellektuell funktionsnedsättning.

Kontaktuppgifter

Sundstorget 2, 252 21 Helsingborg

LSS- DAGLIG VERKSAMHET

tel: 042 - 100 590

e-post: [email protected]

STÖD OCH MATCHNING

mobil: 0738 - 23 04 03

e-post: [email protected]

Enhetschef LSS: Patrik Andersson

E-POST: [email protected]

Vad händer när du kommer till oss?

När du kommer till Misa får du en egen arbetskonsulent. Tillsammans med dig lyfter vi fram dina kunskaper, resurser och starka sidor. Sen matchas du mot arbetsplatser och arbetsuppgifter som passar dig. Studiebesök görs på olika arbetsplatser och du kan prova att praktisera på en eller flera av dem. De företag vi samarbetar med är alltifrån mindre företag till större koncerner samt intresse- och hjälporganisationer. Vilka mål har du? Vi hjälper dig gärna att ta reda på det.

Supported Employment - individuellt stöd - utifrån dina behov

Vi har förstått att alla har olika erfarenheter och önskemål och därför behöver stöd med olika saker. På Misa har vi inga aktiviteter som man måste göra eller vara med på. De aktiviteter du gör under en vecka ska vara sådana som passar just dig men vi har gärna arbetslivet i fokus. Då passar den metod som vi använder oss av – Supported Employment eller Individuellt stöd i arbete bra. Den går ut på att så fort som möjligt komma ut på en arbetsplats och sedan börja träna och bygga stödet på plats där arbetet faktiskt ska utföras.

Hos oss finns inga ”färdiga” lösningar utan stödet utformas utifrån din specifika situation och dina förutsättningar. Stödet kan se väldigt olika ut för olika personer. Det kan till exempel handla om att utveckla tydliga instruktioner som förenklar dina arbetsuppgifter, eller vara ett socialt stöd som hjälper dig att fungera i kontakten med arbetskamraterna. Tillsammans tar vi reda på vad just du behöver för att det ska fungera för dig på din arbetsplats.

Vill du veta mer?

Du är alltid välkommen på ett studiebesök hos oss eller så kan du ”prova på” vår verksamhet under några dagar för att veta mer. Vår dörr är alltid öppen för dig.

Om Misa Helsingborg

Misa Helsingborg är en av de godkända utförare av daglig verksamhet åt kommunen i Helsingborg enligt LOV (Lagen om valfrihet), du som vill komma till oss har rätt att välja oss.

Misas deltagare

Hos oss är alla välkomna som har ett intresse att vara ute på en arbetsplats. Här får du träffa några av de personer som vi stöttat.

  • "Josef älskar böcker och tycker att det är viktigt att man får utvecklas på jobbet."

  • "Med stöd av Misa har jag lyckats bryta min isolering och de har jobbat fram mål åt mig för att jag ska lyckas nå en sysselsättning."

  • "Min praktik gör jag på vårdcentralen där jag registrerar patienter i programmet List-on."

  • "Jag gillar djur och arbetade först i ett stall. Men att jobba där blev för tungt, så jag bytte till hunddagis."

  • "Ali har haft praktik på en restaurang under några år efter det fick han en anställning."

bakgrund