Se alla enheter Skriv ut text Skriv ut med bilder

Misa Döbelnsgatan & Misa Döbelnsgatan Plus

Vill du genom din dagliga verksamhet hitta en plats i arbetslivet? Du som har ett LSS-beslut är välkommen till oss på Misa Döbelnsgatan. Vi stöttar dig som är i ålder 18- 64 år och har Aspergers syndrom eller en annan diagnos inom AST, en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning,  eller en hörselnedsättning att komma närmare arbetslivet. Tillsammans med dig lyfter vi fram dina kunskaper, resurser och starka sidor, därefter matchas du mot en arbetsplats som passar dig!

Personalgrupp 6 män och 5 kvinnor , utomhus på gräset med skuggor från en stark sol

Martin, Cecilia, Andreas, Carina, Erik, Katarina, Åsa, Daniel, Gabriela, Nikola och Lukas. (Frånvarande: Adam, Maria, Jeanette, Lotta och Ellenor)

Kontaktuppgifter

Döbelnsgatan 64, 113 52 Stockholm

Enhetschef: Andreas Nyhlén

Dir.tel: 08 - 515 142 12

E-post: [email protected]

Samordnare: Katarina Andreasson

Dir.tel: 08 - 515 16 134

E-post: [email protected]

Enhetens vx: 08-647 47 75

E-post enhet: [email protected]

Du kan nu få lära dig programmering!

På Misa Döbelnsgatan /Bondegatan kan vi också erbjuda daglig verksamhet med kurser inom IT samt aktiviteter inom speltestning. Kurserna handlar om spelutveckling samt programmering och de hålls av kunniga handledare inom IT. Du får möjlighet att lära dig arbeta i Unreal Engine 4 samt i programmeringsspråket Phyton. Speltestning genomförs med de spelutvecklingsföretag som vi har ett samarbete med.
Förhoppningen är att Misas kurser och aktiviteter ska leda till att du söker dig vidare till en IT-utbildning eller får möjlighet att prova dina kunskaper på en arbetsplats.
Intresserad? Hör av dig till [email protected]

Vi vill gärna kontakta dig

Om du lämnar dina uppgifter så kan vi berätta mera om hur det fungerar här på Misa. Vi kan också boka tid för ett studiebesök hos oss om du vill.

Du styr, vi stöttar!

När du kommer till  Misa Döbelnsgatan får du träffa dina arbetskonsulenter. Tillsammans sätter ni upp mål för vad din tid hos oss ska leda till och vad din verksamhet ska innehålla. De flesta som kommer till oss vill hitta en plats i arbetslivet. Utifrån dina kunskaper, resurser och starka sidor, ska dina arbetskonsulenter hjälpa dig att hitta arbetsplatser med rätt arbetsuppgifter som passar dig. De finns också med dig på plats för att se till att allt fungerar. Om ditt mål är anställning blir det också vårt mål.

Supported Employment- individuellt stöd utifrån dina behov

Vi har förstått att alla har olika erfarenheter och önskemål och därför behöver stöd med olika saker. På Misa har vi inga aktiviteter som man måste göra eller vara med på. De aktiviteter du gör under en vecka ska vara sådana som passar just dig men vi har gärna arbetslivet i fokus. Då passar den metod som vi använder oss av – Supported Employment eller Individuellt stöd i arbete bra. Den går ut på att så fort som möjligt komma ut på en arbetsplats och sedan börja träna och bygga stödet på plats där arbetet faktiskt ska utföras.

Aktiviteter och kurser

Vid sidan av vårat fokus på att hitta passande arbetsplatser har vi också ett antal aktiviteter inne på Misa för dig som kanske letar efter ny arbetsplats eller som vill varva ditt jobb på jobbet med aktiviteter tillsammans med andra deltagare. Varje dag erbjuder vi någon aktivitet och vad som erbjuds varierar över tid och efter behov. Det kan vara dataspelutbildning, grafikkurs, yoga, brädspel och mycket mera. Hör gärna av dig och fråga vad som erbjuds just nu.

Vilka är arbetskonsulenterna?

Personalen på Misa kallas arbetskonsulenter och de har olika utbildningar och bakgrund. De flesta är utbildade socionomer, arbetsterapeuter, pedagoger eller personalvetare. En av oss kan teckenspråk och därför kan vi också hjälpa dig som har behov av det. Alla har lång erfarenhet av att stödja personer med  en diagnos inom AST eller en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och lång erfarenhet av att samarbeta med hela arbetsmarknaden.

Vägbeskrivning

Du åker med gröna linjen eller pendeltåg till Odenplans tunnelbanestation eller tunnelbana till Rådmansgatan. Det finns också många bussar som åker till Odenplan eller till Sveavägen. Från tunnelbanestationerna tar det ca 10 minuter att gå.

Se bakom kulisserna.

Om du vill se vad som händer på vår enhet så kan du följa oss på instagram @misadobelnsgatan

Idag lanseras den nya hemsidan på JobbaFrisk NPF för digital studie-och yrkesvägledning ...

Så vi tänker; att om man ska göra rätt saker på rätt sätt i ett processarbete, så handlar det mer om att förstå grundprinciper om vad och varför man gör saker. Snarare ändrat följa mallar och dokument. Därför har vi nu tapetserat och lagt fram material som ska påminna oss och bidra till diskussioner. Väldigt trevliga såna, faktiskt. #supportedemployment ...

Uppstart av metodarbete enligt SEQF - kvalitetskriterier för Supported Employment. Vi vill göra rätt saker på rätt sätt. #supportedemployment #seqf ...

bakgrund