Se styrkan och kompetensen

Ge en person möjlighet till praktik, sysselsättning, arbetsträning eller anställning.
Vi på Misa hjälper dig som arbetsgivare att få kontakt med personer som vanligtvis har svårt att komma in på arbetsmarknaden. På er arbetsplats får personen en chans att växa och bidra genom praktik, arbetsträning eller anställning.

Vad behöver jag som företagare veta när jag anställer en person med funktionsnedsättning?

Lyssna på Linn Prezént, enhetschef på Misa AB, när hon berättar om vilka fördelar det finns med att anställa en person med en funktionsnedsättning.

Så här arbetar vi på Misa

Matchning

Praktik

Arbete

Ett förutsättningslöst studiebesök bokas. Syftet är att ge en mer konkret bild av vad arbetet innebär. Ni beskriver era arbetsuppgifter, önskemål, behov, förväntningar och krav. Om båda parter vill startas ett samarbete.
 • "Syskonen Ström driver gården, de tycker att Misas personal är engagerade med de deltagare som gör sin praktik på gården."

  www.bogsgard.seBögsgård

 • "Misa har hjälpt oss att hitta lojala och engagerade medarbetare med specifika färdigheter inom spel."

  www.groplay.comGroPlay

 • "Efter att vi tagit emot en praktikant som är döv, så har hela arbetsgruppen börjat intressera sig för hur det kan vara att vara döv och vill lära sig teckenspråk."

  www.skarings.se Skarings

 • "Jag har anställt en kille via Misa och han gör alla redigeringar på mina foton, han är mycket kunnig, om jag hade ett större företag skulle jag anställa fler via Misa."

  www.jinisofia.seFotostudio Jini Sofia

Syfte med praktiken

Personen får en möjlighet att i sin egen takt pröva på arbetsuppgifter och få kunskap om hur en arbetsplats eller bransch fungerar.
Med rätt förutsättningar kan personen på många sätt bli en värdefull förstärkning på er arbetsplats.

Vi finns med och ger stöd samt uppföljning under hela processen till både personen, handledaren och arbetsgivaren.

Om ni funderar på att anställa kan detta vara ett positivt alternativ där ni kan lära upp någon som ni sedan kan anställa efter praktikperioden.

Är ni intresserade av att ta emot en praktikant?

Är du en arbetsgivare som vill ta emot studiebesök, erbjuda ”prova-på plats” eller ta emot en person för praktik eller sysselsättning? I så fall, tveka inte utan hör av er till oss på Misa så berättar vi mer.

Genom att skicka meddelandet så godkänner jag att de uppgifter jag lämnar databehandlas.

Stöd till dig som arbetsgivare

Vissa personer behöver ett mer långvarigt stöd på arbetsplatsen, även när man fått en anställning. Du som arbetsgivare kan ansöka om olika stöd via Arbetsförmedlingen.

 • Bidrag för personligt biträde.  method-link-rarr
 • Anställningsformer

Fakta om Misa

I över 25 år har Misa arbetat med att matcha personer till rätt arbetsplats och rätt arbetsuppgifter. Det har lett till över 2000 olika arbetsgivarkontakter runt om i Sverige. Kontakterna vi har är inom alla branscher, från små- till stora företag inom privat, statlig och offentlig regi. Misa handleder arbetsgivare både på individ- och företagsnivå. Vid behov kan Misa anordna utbildning till arbetsplatsen. Misa ingår i företagsgruppen Wilj AB som utöver Misa består av; Left is Right AB, Compleo Individstöd AB, Mellanmålet AB och Misa Kompetens AB. Det finns en stark gemensam strävan i företagsgruppen Wilj, att bidra i samhället till att skapa ”ett arbetsliv för alla”.
bakgrund