Utställning på Bagarmossens Folkets Hus: Misa Konst och Grafik presenterar utställningen ”sy samman”

2023-10-20 • Funktionsvariation

Zdsrvhlslk9rm4q3ytuo
Den 26:e oktober öppnar vi dörrarna till en utställning på Bagarmossens Folkets Hus. Misa Konst och Grafik har tillsammans med deltagare från Misa skapat en konstutställning utformad för Folkets Hus. Utställningen är en följd av samarbetet mellan Folkets Hus och föreningen Kultur och Kvalitet som verkar för att kulturarbetare med funktionsvariationer ska vara en del i samhällets kulturliv.

Den 26:e oktober öppnar vi dörrarna till en unik utställning på Galleri Bagis, på Bagarmossens Folkets Hus. Misa Konst och Grafik har tillsammans med deltagare från Misa skapat en konstutställning utformad för Folkets Hus. Utställningen är en följd av samarbetet mellan Folkets Hus och föreningen Kultur och Kvalitet, som verkar för att kulturarbetare med intellektuella och neuropsykiatriska ha möjlighet att utvecklas och vara en del i samhällets kulturliv.

När vi fick frågan om att skapa en utställning ville vi skapa något unikt tillsammans med våra deltagare utifrån temat #FolketshusForFuture. Tillsammans har vi tittat på bilder från lokalerna och funderat kring vad parollen betyder. Genom att använda högtrycksteknik på tyg, med kartong som tryckmaterial, har vi skapat mängder av unika textiltryck. Trycken har sedan sytts samman till stora kluster. Vi har utgått från planlösningen i galleriet när vi sytt ihop de olika konstverken och deltagarna har varit delaktiga i hela processen. Genom kollektivt arbete och kreativt samspel har vi vävt samman en fantastisk berättelse som speglar vårt engagemang för temat.

Misas öppna aktiviteter under utställningsperioden:

  • 26:e oktober kl. 14.00 – 18.00: Vernissage för ”sy samman”.
  • Utställning pågår fram till 24 november.
  • 1:a november kl. 13.00 – 17.00:
  • Höstlovsworkshop för barn och ungdomar
  • 14:e november kl. 10.00 – 12.00 & kl. 13.00 – 15.00: Workshop för dagliga verksamheter

Vi ser fram emot att välkomna er till denna spännande konstupplevelse och hoppas att ni kommer att bli lika inspirerade av utställningen som vi har varit av att skapa den. Tillsammans formar vi framtidens konst.

För mer information:
Kontakta verksamhetsansvarig för Misa Konst och Grafik
Lisa Jönsson, e-post: [email protected]
mobil: 073-247 54 70