Misas vd är inbjuden till Almedalsveckan 2014

2014-06-26 • Nyheter

Misas vd Stefan Lahti är inbjuden att delta i ett flertal seminarier under årets Almedalsvecka.
Detta år ligger det stort fokus på arbetsmarknaden, vård, omsorg och skola. Flera seminarier tar upp frågor om arbetslivet och funktionsnedsättning. Vilka möjligheter finns det för personer med funktionsnedsättning att få arbete? Vilket stöd behövs? Vilka metoder finns? Hur kan ett aktivt CSR arbeta påverka?
Stefan är bland annat inbjuden att medverka på två av de seminarier som SVN (Social Venture Network) arrangerar den 1 juli: ”Hur kan ett aktivt CSR-arbete bidra till att funktionsnedsatta får jobb?”
Ett seminarium där exempelvis dessa frågor tas upp: Vill företag anställa personer med funktionsnedsättning? Kan unga funktionsnedsatta öka lönsamheten i företagen och kvaliteten i organisationerna?
Det andra av SVN:s seminarier är ”Vi söker dig som kan hålla en boll i luften, väldigt länge” – en arbetsmarknad för alla. Seminariet är riktat till politiker så denna fråga ställs; "Vad ska ni göra om ni vinner valet för att funktionsnedsatta ska komma ut i arbete?"

Myndigheten för yrkeshögskolan arrangera ett seminarium den 2 juli som handlar om en framtid för alla inom yrkeshögskolan, vilka möjligheter erbjuder yrkeshögskolan för personer med funktionsnedsättning. Stefan är inbjuden att tillsammans med andra medverkande diskutera erfarenheter och utvecklingsmöjligheter.
Arbetsmarknadstorget i Almedalen den 2 juli har ni möjlighet att lyssna på Stefan när han utfrågas i Heta Stolen. Frågan är; Hur Misa lyckas med att få ut personer med funktionsnedsättning i anställning?

Läs mer om alla seminarier på Almedalsveckan