Misa vinner 1,7 miljoner i innovationstävling.

2018-01-30 • Okategoriserade

Misa vinner 1,7 miljoner i innovationstävling.

Misa är en av de stolta vinnare av Post- och telestyrelsen innovationstävling "En arbetsmarknad för alla" som arrangerats i samarbete med Arbetsförmedlingen. Vår innovationsidé är en webb-app som gör det enkelt och lekfullt för arbetssökande att hitta sina styrkor och matcha dem med yrken.

Appen kommer att utvecklas tillsammans med Axesslab,VardagsTaktik, Begripsam samt Left is Right .

Syftet med appen är att underlätta för arbetssökande att hitta sina styrkor och se vilka möjliga yrken som passar just dem. Målet är att fler ska kunna hitta ett passande arbete.

Målgruppen för appen är främst personer med kognitiva funktionsvariationer eller personer som är nya på den svenska arbetsmarknaden så som unga och nyanlända som har svårare att få och behålla ett arbete.

Den kommer även kunna användas av studie- och yrkesvägledare, arbetskonsulenter och andra professionella som genom appen ska kunna coacha klienter och effektivisera sitt arbete.

Projektet kommer att pågå under tolv månader och finansieras med medel från Post- och telestyrelsen.

För mer information om projektet kontakta:

Sara Sadarangani, Misa AB, 08 - 580 834 95 eller [email protected]
Camilla Gabrielli, Misa AB, 08 - 584 106 45 eller [email protected]

Misa vänder sig till personer som har en önskan om att få arbeta och har svårigheter att på egen hand ta sig fram i arbetslivet. Vår grundidé är att alla människor kan delta i samhälls- och arbetslivet med rätt stöd. Misa har omkring 240 anställda och finns i Stockholmlän, Helsingborg, Lund, Uppsala och Västerås. Våra kunder är främst kommuner och Arbetsförmedlingen. Mer info: www.misa.se