Misa blir nationell leverantör till Arbetsförmedlingen

2011-02-15 • Nyheter

Misa är nu leverantör av den förberedande utbildningen för personer med Aspergers syndrom till Arbetsförmedlingen i Stockholmsregionen, Göteborg, Lund, Västerås och Uppsala. Med utbildningen vill Misa ge personer med diagnosen Aspergers Syndrom möjlighet att finna, få och behålla ett arbete på den öppna arbetsmarknaden. Vi vet att människor med rätt stöd kan hitta ett arbete!

Människor med funktionsnedsättning skall ges lika möjlighet som andra att hitta en plats på den öppna arbetsmarknaden. När Misa nu kan använda sin långa erfarenhet av att arbeta med människor med olika svårigheter för att bistå Arbetsförmedlingen med denna utbildning ges fler möjlighet att finna, få och behålla ett arbete.

Genom denna förberedande utbildning kommer människor med Aspergers syndrom att få redskapen till att fungera på den öppna arbetsmarknaden. Insatsen pågår under max 40 veckor och syftar till att deltagarna skall hitta ett arbete de trivs med och som de kan behålla.Utbildningen kan börja från och med mars månad och vem som får gå bedöms av Arbetsförmedlingen.

Utbildningen är av stor betydelse då fler människor får tillgång till Misas unika kompetens och gedigna erfarenhet av de möjligheter som finns för människors med Aspergers Syndrom att ta sig fram i yrkeslivet.

För mer information kontakta:

Johanna Agri, Enhetschef Misa Kungsgatan, mobil: 0739-64 40 36

e-mail: [email protected]

Karin Säfwenberg, Samordnare Arbetsmarknadstjänster, mobil: 0708-45 46 66

e-mail: [email protected]