Se alla enheter Skriv ut text Skriv ut med bilder

Misa Bondegatan

Vill du hitta en plats i arbetslivet? Välkommen till oss på Misa Bondegatan. Vi stöttar dig med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning att komma närmare arbetsmarknaden. Tillsammans med dig lyfter vi fram dina kunskaper, resurser och starka sidor, sedan matchas du mot en arbetsplats som passar dig.

Arbetsgrupp med 14 personer

Övre raden: Li, Zabina, Jennifer, Emma och Magdalena. Främre raden: Carin, Per, Johanna, Jörgen, Anna H, Jeanette, Jon, Adrian, Tyra och Erik. (Frånvarande: Markus, Jennie, Anna R och Sirpa)

Kontaktuppgifter

Bondegatan 21, 2 tr, 116 33 Stockholm

TEL: 08-714 33 30

E-POST: bondegatan@misa.se

KONTAKT Carin Blomqvist

E-POST: förnamn.efternamn@misa.se

Vi jobbar tillsammans

När du kommer till Misa får du en egen arbetskonsulent. Ni arbetar tillsammans med att lyfta fram dina kunskaper, resurser och starka sidor. Sen matchas du mot arbetsplatser och arbetsuppgifter som passar dig. Ni gör studiebesök på olika arbetsplatser och du kan prova att praktisera på en eller flera av dem. Om ditt mål är anställning blir det också vårt mål. Flera av dem vi arbetar med når anställning efter arbetspraktik. Andra vill ha en arbetsverksamhet eller daglig sysselsättning på en arbetsplats. Vilka mål har du? Vi hjälper dig gärna att ta reda på det.

Du styr, vi stöttar

Vi har inga ”färdiga” lösningar utan utformar vårt stöd utifrån din specifika situation, dina förutsättningar och intressen. Det här arbetssättet kallar vi för ISA, Individuellt Stöd i Arbete. Stödet kan se väldigt olika ut för olika personer. Det kan till exempel handla om att utveckla tydliga instruktioner som förenklar dina arbetsuppgifter, eller vara ett socialt stöd som hjälper dig att fungera i kontakten med arbetskamraterna. Tillsammans tar vi reda på vad just du behöver för att det ska fungera för dig på din arbetsplats.

Angående ADHD

Misa har sedan flera år tillbaka bedrivit en satsning på att stötta personer med ADHD till anställning. De personer vi arbetar tillsammans med får stöd i att söka, få och behålla ett arbete. Vi ger även stöd i att hitta strategier för bland annat problemlösning, impulskontroll, organisering och planeringen samt att behålla motivationen över tid.

Verkar det här intressant? Hör av dig!

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om hur vi kan arbeta tillsammans. Då kan vi också boka tid för ett studiebesök hos oss om du vill.

Vill du följa oss på twitter? På twitter bevakar vi och skriver om saker som händer inom området neuropsykiatrisk nedsättning. @Misabondegatan

Om du vill se vad som händer på vår enhet så kan du följa oss på instagram @misabondegatan

Vägbeskrivning

Ta tunnelbanans gröna linje till Medborgarplatsen. Uppgång Folkungagatan. Följ Götgatan ned mot Skanstull, ta vänster in på Bondegatan.

bakgrund