Se alla enheter Skriv ut text Skriv ut med bilder

Misa Globen

Vill du ha en individuell arbetsinriktad verksamhet som passar dig? Till Misa Globen är du som har en diagnos inom AST (Autismspektrum tillstånd) och är mellan 18 – 65 år samt  har ett LSS-beslut välkommen. Hos oss ger vi dig stöd att utveckla dina förmågor så att du kan delta i arbetslivet på det sätt som passar dig. När du inte är på en arbetsplats har vi andra aktiviteter i våra lokaler som du kan vara med på om du vill.

personalgrupp 7 kvinnor och två män som står framför orangea container.

Dilan, Sofie, Eva-Li, Patrik, Åsa, Angelica, Charlotta, Leo, Zandra. (Frånvarande: Henrik, Janna, Malin)

Kontaktuppgifter

Rökerigatan 19 och 20, 121 62 Johanneshov

Enhetschef: Åsa Friman

Dir.tel: 08 - 515 161 64

Enhetens vx: 08 - 448 01 00

E-post: [email protected]

E-post personal: [email protected]

Du styr, vi stöttar

När du kommer till oss får du träffa dina arbetskonsulenter. Vi arbetar utifrån tydliggörande pedagogik för att skapa en tydlig struktur i tid och rum så att vardagen/arbetsdagen blir förutsägbar. En del av vårt arbete kan ske i våra lokaler, beroende av dina behov.

Tillsammans med arbetskonsulenten sätter du upp mål för vad din tid hos oss ska leda till och vad din verksamhet ska innehålla. De flesta som kommer till oss vill hitta en plats i arbetslivet. Du och arbetskonsulenten gör studiebesök på olika arbetsplatser för att finna den rätta arbetsplatsen för dig. Målet är att matcha dig till rätt arbetsuppgifter utifrån dina kunskaper, resurser och starka sidor. Arbetskonsulenten finns med dig i den utsträckning du behöver och ser till att allt fungerar. För några är målet med arbetsplatspraktik en anställning. Om målet för dig är anställning då är det också vårt mål. Tillsammans med dig arbetar vi för att nå dina mål i den takt som du önskar.

Andra aktiviteter

Som ett komplement till praktikplats erbjuder vi olika aktiviteter. Vad som erbjuds varierar över tid och efter behov. Det kan vara yoga, samtalsgrupp, bloggstuga, mindfulness, jag-stärkande samtalsgrupp eller någon fysisk aktivitet. Vi ordnar också med sociala aktiviteter och studiebesök i grupp.

Vi har också inneverksamhet.

Inneverksamheten hos oss är för dig som har större behov av stöd och tillsyn och som i mindre utsträckning vill eller kan vara ute på en arbetsplats mer än någon timme per vecka. Verksamheten inne i våra lokaler är förutsägbar och anpassad med stor personaltäthet. Arbetsinriktiningen genomsyrar även verksamheten inne i lokalerna genom samarbeten med olika företag som vi utför arbeten åt. Du kan också välja att vara  med i någon av våra grupper såsom skapandegrupp, avslappningsgrupp eller promenadgrupp.

Vilka är arbetskonsulenterna?

De som jobbar hos oss kallas arbetskonsulenter och de kan ha väldigt olika utbildningar och bakgrund. Socionomer, pedagoger, beteendevetare och arbetsterapeuter är några exempel. Alla har lång erfarenhet av att stödja personer med autsimdiagnos och lång erfarenhet av att samarbeta med arbetsgivare.

Vi kontaktar dig gärna

Lämna gärna dina uppgifter så kan vi berätta mera om hur det fungerar här på Misa. Vi kan också boka tid för ett studiebesök hos oss om du vill.

Vägbeskrivning

Misa Globen har två lokaler på Rökerigatan. För att komma till Rökerigatan, tar du tunnelbanans gröna linje mot Hagsätra och kliver av vid Globen. Du kan även ta tvärbanan och kliva av vid Globen, därifrån går du cirka 550 meter till Rökerigatan 19. Rökerigatan 20 ligger ca 75 meter längre fram på motsatt sida.

Vill du veta vad som händer på vår enhet kan du följa oss på instagram @Misagloben

Kompletterande verksamhet
.
.
En tisdag i månaden har #vipågloben bokcirkel tillsammans med Misa Bondegatan. Vi läser klassiker och diskuterar innehållet. Många böcker går att använda för att prata om samhället idag och hur vi vill utveckla världen. På arbetsplatser kan ofta saker man sett och läst diskuteras, så det här blir ett bra sätt att komma in i hur en diskussion kan se ut och hur man själv kan förklara vad man tänker och tycker.
.
.
En deltagande berättar: ”Bokcirkeln är ett forum där jag får möjlighet att diskutera litterära verk av olika författare och får höra vad andra tänker kring det vi läser, den har också fått mig att läsa mer böcker. Just nu läser vi Den underjordiska järnvägen.”
.
.
Syntolk: tre böcker står bredvid en kopp te
.
#kompletterandeverksamhet #dagligverksamhet #supportedemployment
...

Träffa några av deltagarna!

 • Teaterapa, kyrkräv och sångfågel! Orden bubblar ur Alexander Josephson när han beskriver sig själv numera. Annat var det när han började på Misa. Då drog han sig undan eller ville inte prata alls.

  Alexander Misa Blackeberg

 • Misa betyder jättemycket! Jag känner mig trygg här. Sen får jag träffa likasinnade som jag, det är skönt att veta att man inte är ensam.

  CeciliaMisa Globen

 • För mig är det viktigt att få arbeta med böcker eftersom jag skriver egna texter.

  FelipMisa Blackeberg

 • Jag tycker om att få hjälpa till och göra det fin för gästerna.

  MonaMisa globen

bakgrund