Misa AB söker arbetskonsulent till Misa Uppsala

Misas vision och övertygelse är att med rätt stöd kan alla som vill delta i arbetslivet. Vi ger personer individuellt stöd till arbete och vi ska genom vår verksamhet göra skillnad för både individ och samhälle. Inom Misa arbetar vi främst med metoden Supported Employment och metoder som MI samt LF (Lösningsfokuserat arbetssätt).

Misa Uppsala startade 2010 och bedriver arbetsinriktad verksamhet för personer med NPF-diagnoser, förvärvad hjärnskada, psykisk ohälsa samt med intellektuella funktionsnedsättningar och som har rätt till daglig verksamhet enligt LSS, vilket är vårt huvuduppdrag idag.Tjänsten som arbetskonsulent innebär att du får arbeta med personer som kommer till Misa för att få stöd ut i arbetslivet.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning som socionom, arbetsterapeut, studie- och yrkesvägledare, beteendevetare, specialpedagog eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av att handleda personer med funktionsnedsättning och tidigare nämnda diagnosgrupper, gärna även av att leda grupper samt erfarenhet av LSS daglig verksamhet.

Detta är ett önskemål: tidigare erfarenhet av att anskaffa arbetsplatser och genomföra uppföljning av dessa. Utbildning eller kunskaper i MI eller Supported Employment är önskvärt, men inget krav.

Dina arbetsuppgifter kommer innebära att kartlägga personernas resurser samt förmågor för att kunna vägleda, motivera och coacha dem närmare en arbetsplats. I dina arbetsuppgifter ingår då även att söka lämpliga arbetsplatser åt deltagare och en stor del av arbetet innebär således att tillhandahålla ett uppföljande stöd ute på arbetsplatser. Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att stötta och motivera personer som av olika anledningar har haft svårt att på egen hand etablera sig på arbetsmarknaden.

Det ingår i ditt arbete att ha regelbundna kontakter med både arbetsgivare, våra beställare och andra i nätverket runt en deltagare. För att lyckas i tjänsten är det därför viktigt att du tilltalas av att skapa och bibehålla goda relationer med deltagare, samarbetspartners och arbetsplatser. I arbetsuppgifterna ingår också att leda grupper och workshops för våra deltagare.

Det är viktigt för oss att du delar vår grundidé om att alla kan delta i samhället och arbetslivet med rätt stöd. Misa strävar efter att vara kunskapsledande i att ge arbetslivsinriktat stöd. Det innebär att vi satsar på forskning och kunskapsspridning i samhället och det innebär också att du som medarbetare får god tillgång till kompetensutveckling. Hos Misa får du som medarbetare stor möjlighet till eget ansvar och delaktighet i verksamhetens utveckling.

Vi är en väl sammansvetsad arbetsgrupp på 6 arbetskonsulenter som har olika högskoleutbildningar och med lång erfarenhet av att kartlägga/coacha målgruppen. Då vi fortsatt kommer att vara en liten arbetsgrupp, så ställs det höga krav på att kunna arbeta självständigt, ta egna beslut samt att samarbeta och vara flexibel i sitt arbetssätt.

Misa är en ansvarstagande arbetsgivare och vi arbetar aktivt med frågor som mångfald, arbetsmiljö och friskvård. Vi ser positivt på de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald kan tillföra organisationen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillsvidaretjänst, 75 % med möjlighet till 100% på sikt, som inleds med sex månaders provanställning.

Planerat tillträde i början av maj eller enligt överenskommelse. Körkort är önskvärt, dock inget krav. Utdrag ur Polisens belastningsregister ska uppvisas innan du erbjuds anställning.

Intervjuer kommer att ske löpande och sista ansökningsdag är 2023-04-15. För frågor kring tjänsten hör av dig till enhetschef Thomas Thelin, [email protected]

Vi undanber oss kontakt från t.ex. rekryterings-, bemannings- eller annonssäljare.

För mer info, www.misa.se

Välkommen med din ansökan!